Suntem specializați în recrutarea managerilor de top și mijlocii, dar și specialiști. Principalele noastre domenii de expertiză sunt căutarea executivă și headhunting, dar suntem activi într-o serie de alte domenii conexe, inclusiv consultanță în resurse umane.

Căutarea executivă și headhunting reprezintă – 3 săptămâni și 7 pași care presupun:

Human resources officer choose employee or team leader (CEO). Individual customer marketing and personalization concept.

Identificarea nevoilor clientului

Obținerea unei perspective clare asupra afacerii clientului și a rolului. Programăm o întâlnire pentru a creiona profilul candidatului perfect.

Social media network, searching for professional stuff, head hunter job, employment concept. 3d illustration

Căutare de talente

Începerea procesului de research folosind metodele și rețelele proprii ale agenției, dar și campanii specifice în medii profesionale și sociale adecvate.

pic07 (1)

Selecția talentelor

Identificarea candidaților potriviți: interviuri, evaluări și verificări de referință.

opportunity-3185099_1920

Prezentarea unei liste scurte de candidați

Prezentarea candidaților, pe baza profilului, experienței, abilităților, disponibilității și calificărilor (3-5 candidați).

startup-594090_1920

Organizarea interviurilor cu angajatorul

Oportunitatea de a intervieva candidatii pentru a-l alege pe cel care se potriveste cel mai bine cerintelor si culturii corporatiste al fiecarui angajat.

pic01

Plasarea

În cazul unui interviu de succes, consultantul nostru ajută la procesul de negociere angajat – angajator pentru a contura cel mai potrivit pachet salarial, precum și pentru a pregăti integrarea eficientă a candidatului în organizație.

pic13

Urmărirea post-plasare

Elite searchers se angajează să organizeze întâlniri de follow up pentru a urmări succesul integrării noului angajat în organizație.

Abia așteptăm să lucrăm cu tine!